Hé! Kan je dit shirt niet in je eigen stad kopen? 👀

Dit is SUCLO Amsterdam, check hier de duurzame kleding uit je stad

Our suggestions

Ben je bewust wat voor impact de kleding heeft die je zelf draagt?

763
Ontbossing Amazonegebied Brazilië ging sinds 2008 niet zo snel als nu

De ontbossing van het Amazonewoud ging in 12 jaar tijd niet zo hard als in het voorbije jaar. Het afgelopen jaar is een gebied van 11.088 km2 oerwoud ontgonnen in Brazilië, blijkt uit satellietbeelden van de Braziliaanse overheid.

microplastics1
Microplastics verstoren ecosystemen in de zee

Microplastics concentreren zich in zee. Tegen het jaar 2100 kan 69% van het wateroppervlak van de Middellandse Zee en 54% van het wateroppervlak van de Gele Zee ongunstige condities vertonen voor zeeleven door de vervuiling met microplastics. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de universiteiten van Wageningen, Gent, Göteborg en Utrecht.

dwangarbeid katoen2
Onderdrukking Gedwongen arbeid Oeigoeren in gebied waar 20% van het katoen wereldwijd vandaan komt

Ze worden onderdrukt, moeten massaal naar 'heropvoedingskampen' en nu blijkt ook dat honderdduizenden Oeigoeren door de Chinese overheid worden gedwongen te werken op katoenvelden. Van de katoen die ze plukken wordt kleding gemaakt die ook hier in de winkel ligt. "Bedrijven zouden niets meer uit China moeten halen."

suclo brands

Wij hebben de vetste sustainable merken uitgekozen in jouw stad!

SUCLO Labels

Met onze SUCLO labels zie je snel waarom het merk eruit springt en wat zij toevoegen aan een duurzamere wereld.

SUCLO Delivery

We helpen daarnaast met het verzenden. Alles wordt met de fiets gedaan zodat jou nieuwe aankomt geen uitlaatgassen uitstoot.